Bemutatkozás

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak Hálózatának fenntartója és szakmai irányítója az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

11cseoh_logo_Hajdu

 

A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2003. október 16-án kezdte meg működését Esélyek Háza néven, az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat első tagjaként. 2018. március 1-től korábbi tevékenységét “Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház” néven  folytatta tovább. A CsEÖH mára országos lefedettséget ért el, és minden megyében, valamint a fővárosban is megtalálható.

A CsEÖH küldetése a hátrányos megkülönböztetés elleni célirányos munka. Ennek keretében olyan szakmai és szabadidős programok szervezése, melyek egyszerre szolgálják a többségi társadalom tagjait célzó szemléletformálást, valamint az esélyügyben érintett célcsoportok érdekérvényesítését.

Saját programok és események szervezése mellett cél a széles körű együttműködés az esélyügy területén tevékenykedő civil és egyházi szervezetekkel, állami és önkormányzati intézményekkel. A fentiek mellett a Ház kiemelt együttműködést folytat az Egyenlő Bánásmód Hatósággal, melynek keretében az EBH Hajdú-Bihar megyei referense ügyfélfogadást tart a CsEÖH irodájában, ahol a hátrányos megkülönböztetést elszenvedő személyek kaphatnak jogi tanácsokat, valamint panaszt is tehetnek, melyet a Hatóság kivizsgál. Ez a szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe.

2015-ben új tevékenységgel bővült a CsEÖH profilja: a Nemzeti Tehetség Program keretében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával családoknak szóló, helyi szemléletformáló programokat valósít meg.

 

EMET
emmi
EBH
ntp